10 september 2021

Prijsuitreiking DIApositief project

Op 14 september 2020 kwamen de acht eindkandidaten van de editie 2020 van het DIApostief project van de Nederlandse Orde van de Brusselse balie bijeen in de statige Braffortzaal van het Brusselse Justitiepaleis. Dit jaar was de groep heel divers samengesteld. De kandidaten hadden buitenlandse roots uit Albanië, Armenië, DR Congo, Iran, Marokko, Turkije en Wit-Rusland.

Mathieu Stroeykens, met Congolese roots langs moeders kant, wist de jury te overtuigen met zijn essay over de diversiteit in de rechtsstaat. Mr. Sevda Karsikaya, coördinator van het project, en stafhouder De Moor loofden zijn goed gestructureerde paper waaraan hij de steun van de Brusselse balie heeft te danken. De studiebeurs bestaat uit het inschrijvingsgeld voor rechtenstudies aan een Belgische universiteit, alle leerboeken, een draagbare computer en een abonnement op het openbaar vervoer.

Schitterende examenresultaten

Mathieu Stroeykens slaagde met glans, ondanks de pandemie, online colleges en enkele weken quarantaine, voor zijn examens in januari 2021. Hij kijkt uiteraard uit naar het hervatten van de colleges op de VUB-campus, maar bereidt zich ondertussen vol zelfvertrouwen voor op de volgende examenronde. In deze video trokken we een dagje met hem op.

Een verdiende lange zomervakantie

Ondertussen heeft Mathieu Stroeykens zijn eerste jaar rechten aan de VUB met schitterende resultaten bekroond. Hij mag verdiend van een lange zomervakantie genieten. Enkele dagen na zijn laatste examen had de directeur van het DIApositief-project, mr. Sevda Karsikaya, de kans om hem enkele vragen te stellen. Luister mee in dit kort videofragment.